Weer een mooie score!

Afgelopen donderdag zaten Karin en ik, met een heleboel andere mensen, weer te wachten in het SFG op de dokter die ons de uitslag van de laatste controle zou vertellen. Samen met de auto gekomen, na eerst te hebben geholpen op de school van sara met het lezen van één van haar klasgenootjes. Ik heb me hiervoor aangemeld om dit elke donderdagmorgen van 8.30-8.45 uur te doen. Aangezien Sara toch naar school gebracht wordt, is dit makkelijk te doen. En de school is weer blij met een ouder die meehelpt op school. Na ontvangst bij Dr. Zuetenhorst, werden we weer getrakteerd op een mooie score van 7,99. En wederom meldde zij ons dat dit gunstig is voor het verdere verloop van de ziekte. Wel wees ze ons erop dat de wintermaanden er weer aankomen en ik met mijn verminderde weerstand daar rekening mee moet houden. Genoeg rust nemen, stapje terugdoen als dat nodig is en oppassen met snotterende en/of zieke kindjes. We zullen het proberen, ook al zal het niet altijd zo uitkomen. Tot slot ga ik nu echt mijn bloedprikken verhuizen naar Schoonhoven. De eerste keer nog prikken in Rotterdam en Schoonhoven, maar daarna als de dokter de bloedwaarden heeft vergeleken, prik ik in Schoonhoven. Bij het gezondheidscentrum Schoonhoven is naast een drietal huisartsen ook een afdeling van het Groene Hart Ziekenhuis gevestigd, dus daar kan ik naartoe om te gaan prikken. Scheelt alles bij elkaar toch weer meer dan een uur reistijd. Op mijn fiets is het maar 5 minuten en kan ik het doen op weg naar mijn flexwerkplek, dus dat is helemaal handig.

3 antwoorden op “Weer een mooie score!”

  1. Wat leuk om te horen Patrick. Ik wil graag mijn goede nieuws met je delen. Heb ook Waldenström. Gisteren moest ik op controle om te kijken wat mijn 6 chemokuren hadden gedaan. En tot mijn grote verrassing waren zowel mijn bloed als mijn beenmerg enorm verbeterd. De waarden waren zo goed dat er geen extra kuren meer nodig zijn omdat de kuren ook nog nawerken, mijn IGM was van 53 (start kuren), naar 40 (na 3 kuren) naar 16 nu! Nu inderdaad nog rustig aan en voorzichtig zijn in verband met de verminderde weerstand, maar ik begin vandaag aan de rest van mijn leven!

    1. Hallo Hilda, Op mijn beurt; wat leuk om te lezen. En helemaal dat het na 6 kuren al klaar is. Bij mij ging het (zonder chemo) nog 11x verder door. Ik hoop dat je bloedwaarden hier blijven of nog beter, verder zullen dalen en de rest van je leven weer kunt oppakken. Sterkte en succes!

    2. Hallo Patrick, ja zo gaat dat, als het weer beter met je gaat beheerst het niet meer zo je hele leven en komt er gelukkig weer ruimte voor andere dingen in je hoofd!
      Gisteren was het weer zover dat ik weer op controle moest. Dat blijft spannend. We waren ondertussen verhuisd en ik was zo nu en dan best heel moe. Daar word je toch lichtelijk onzeker van. Maar de uitslag kon niet beter! Het was weer een feestje. Na de laatste chemokuur in sept 2014 blijft het IGM dalen. Zit nu op 3!!! Ben heel blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.