Wat brengt 2021?

De laatste maanden komt de Waldenström weer meer op de voorgrond. Niet in de laatste plaats door het oplopen van mijn IgM. Van een stabiele 12 de laatste jaren loopt hij in een half jaar tijd omhoog naar de 20. Vorige week kreeg ik een telefonische uitslag van mijn hematoloog. Die verzekerd mij dat er nog niets aan de hand is. Al mijn andere bloedwaardes zijn goed en bij 30 gaan we pas kijken of er iets moet gebeuren. Dat stelt je wel gerust, maar toch ga je er weer even over nadenken. Krijgen we weer die cyclus met die kuur of wordt het eerst met pillen onderdrukt? En hoe zal ik me dan voelen? Slecht slapen, hyper worden van de prednison, daarna weer inkakken omdat de medicatie stopt. Pff, wat een vooruitzicht weer, Maar goed, gelukkig is het nog niet zover. In april laat ik me weer opnieuw prikken en een week daarna zit ik samen met mijn vrouw bij mijn hematoloog voor de uitslag. En dan zien we wel hoe het er voor staat. Nu leef ik gewoon verder zoals ik al een aantal jaren doe. Gewoon proberen een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te hebben. En met mijn gezin en werk lukt dat heel aardig. Dat er zo nu en dan een mindere dag tussen zit, neem ik wel voor lief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.