Ik ben maximaal beschermd!

Ik kwam er vanmorgen achter dat ik, volgens de mensen van Moderna, maximaal beschermd ben tegen het corona-virus. En dan voor 94,1%. Dat is best een geruststellende gedachte. Niet dat ik nu niet meer positief getest kan worden, maar de klachten zullen in ieder geval niet zo heftig zijn. De eerst prik heeft zijn werking al meteen bewezen. Twee weken na de eerste prik sloop het virus via onze zoon ons huis binnen. Iedereen, behalve ik, testte positief. En ook na tien dagen was i nog steeds negatief, terwijl mijn vrouw het toch aardig te pakken had. Al die tijd leefden we in dezelfde ruimtes en sliepen we gewoon in ons eigen bed. Achteraf gezien kwam de oproep van de eerste prik dus mooi op tijd. Dat is dan weer een voordeel van horen bij een risicogroep.
Na de tweede prik heb ik overigens 1 dag wat belabberd gevoeld. Beetje hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid. Een dag later stond ik alweer in de tuin te graaien naar onkruid en waren de bijwerkingen verdwenen. Dus dat viel allemaal best mee. Ik kan niet wachten tot Nederland is gevaccineerd en we weer een betje teruggaan naar wat we nu ‘normaal’ noemen.

2 antwoorden op “Ik ben maximaal beschermd!”

 1. Beste Patrick,
  Je schrijft dat je maximaal beschermd bent tegen Corona. Maar volgens mijn hematoloog is dat zeker niet het geval. Ook ik heb de ziekte van Waldenström en mijn arts raadde mij in het begin van de vaccinatiestrategie al aan om zeker een half jaar te wachten met de vaccinatie. Dit vooral omdat ik net 8 chemokuren achter de rug had en dus weinig weerstand had. Het vaccin zou geen kwaad kunnen, maar ook niets toevoegen. Ondertussen veranderden de inzichten en werd mij aangeraden door het EMC om toch vooral te laten vaccineren, omdat “alle beetjes helpen”, maar dat ik zeker niet voldoende beschermd zal zijn. Er wordt nu onderzoek gedaan of hematologische patiënten baat hebben bij een derde vaccinatie.
  Ik snap dat bij jou de kuren langer geleden zijn en deze slechtere bescherming dan wellicht niet voor jou geldt, maar wilde toch even aangeven dat dit voor anderen toch een risico blijft.
  Met vriendelijke groet,
  Yvette Schelle.

  1. Hallo Yvette, Ik snap je antwoord op mijn bericht. Het is misschien ook wat krom opgeschreven. Wat ik bedoel is met maximaal beschermd, is dat de twee vaccinaties het maximale zijn wat ik kan doen tegen corona . Ik besef heel goed dat ik niet 100% beschermd ben, zeker met de lagere weerstand die we als Waldenströmers vaak hebben. En zeker wanneer je net 8 chemokuren hebt gehad je weerstand aardig is aangetast. We zijn en blijven een risicogroep en we zullen op ons hoede moeten blijven, iets wat ik uiteraard ook doe. Ik wens je veel sterkte en succes met je herstel en vrij zult blijven van corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.