Hoe gaat het eigenlijk met je?

“Hoe gaat het eigenlijk met je?” vroeg iemand laatst aan mij. Moest ik even over nadenken, waarom die vraag. O ja, benieuwd naar mijn gezondheid natuurlijk. Daar kan ik alleen maar positief op antwoorden. Het gaat goed met mij. Zowel privé als zakelijk gaat het goed. Zakelijk is het een goed jaar geweest met veel nieuwe contacten en ook met nieuwe opdrachten. Volledig ingeburgerd in Schoonhoven en in De Oude Apotheek in het bijzonder. Met een aantal nieuwe initiatieven vanuit de Oude Apotheek worden starters geholpen om een nieuwe bedrijf op te starten of weer nieuw leven in te blazen. Het project heet dan ook Maak een vliegende Start. Ik ben er als nas grafisch ontwerp aan verbonden en help de ondernemers mee met het (her)ontwerp van hun logo, flyers, folders, websites enz. En met 10 starters levert dat een hoop werk op. Daaromheen zijn er nog meer opdrachten binnen gekomen, dus ik heb niet stil gezeten. Dat dit betekende dat ik aan het eind van de week vaak voor de tv in slaap viel van vermoeidheid en spierpijn, nam ik dan maar voor lief. Je bent tenslotte eigen baas en er moet toch brood op de plank komen.
Met de controles gaat het uiteraard ook gewoon verder. Eens in de 10 weken ga ik bloed prikken (in Schoonhoven, het werkt dus wel) en krijg ik een week daarna de uitslag doorgebeld door de hematoloog. Om de 3 keer ga ik voor de uitslag naar het ziekenhuis en spreek ik de dokter persoonlijk. Ook zij is nog steeds erg tevreden hoe het loopt met mijn gezondheid. Met de komst van de herfst is mijn IgM gestegen van 7 naar 8, maar dat was wel te voorzien. Ook krijg ik nu weer meer last van de neuropathie. En twee weken geleden met het koude weer kreeg ik tot mijn schrik toch wel last van vingers die even niet meer mee wilde werken. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Dus  handschoenen aan op de fiets, warm aankleden zowel binnen als buiten is het devies. Ik heb het nu toch al sneller koud als anders. Ik merk wel dat ik er elk jaar wat meer last van krijg, hoop als het zo blijft is he prima.
Met Sara en Gijs gaat het ook goed. Ze doen het allebei goed op school en hebben het ook prima naar hun zin. Soms zijn ze lief en soms wil je ze achter het behang plakken, doodnormale kinderen dus. En samen met Karin doen we samen leuke dingen met ze. En of dat nu een wandeling door het bos, een bezoek aan een kasteel, een dierentuin of een attractiepark is, ze zijn altijd enthousiast. En wij dus ook. En nu  staat de kerst en oud en nieuw weer voor de deur en beginnen we met frisse moed aan het nieuwe jaar. Dus voor iedereen prettige kerstdagen en alle goeds voor 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.