…En nog de beste wensen!

Ik zou het bijna vergeten dat ik nog een blog bij hou. Die ik ben begonnen om mensen te informeren hoe het met me gaat. Maar ik zie dat mijn laatste bericht uit september van het vorige jaar is. Heb ik dan niets te vertellen? Uiteraard heb ik wat te vertellen, maar zoals uit mijn laatst berichten is de inhoud ongeveer hetzelfde: Het gaat goed! Na elk (telefonisch) consult bij de arts van het SFG in Rotterdam is de uitslag goed. Mijn laatste IgM-waarden zweven tussen de 7 en 8 en alle andere bloedwaarden zijn goed. De arts is ook dik tevreden en ik dus ook. Het enige dat ik merk aan de Waldenström zijn de vermoeidheid en de spierpijn. Dit komt de laatste tijd wel wat vaker bovendrijven, maar goed, daar valt zeker mee te leven. En met het koude weer krijg ik sneller last van koude handen en voeten, maar goede sokken en (hand)schoenen doen wonderen.  Bij de laatste keer bloedprikken kwam ik daar weer achter toen de zuster vond dat het wel lang duurde dat het buisje vol was. Het bloed wordt weer wat diker met dit weer zei ze al.
Het leven in Schoonhoven is goed zoals ik al eerder schreef. Klein, knus en overzichtelijk. En na bijna twee jaar zijn we redelijk ingeburgerd. Met ons gezin gaat het goed. Inmiddels al 12,5 jaar gelukkig getrouwd met Karin en daar plakken we zeker nog 12,5 jaar aan vast! Kinderen doen het goed op school en regelmatig lopen er hier vriendjes en vriendinnetjes in en uit. Het huis is fijn ook al is het nog lang niet af. Sara’s slaapkamer op de zolder laat nog even op zich wachten en dus schuift de werkkamer automatisch ook op. Gelukkig heb ik een hele fijne flexplek (www.deoudeapotheek.com) waar ik heen ga om te werken. Samen met veel andere ondernemers is het fijn werken daar en heel gezellig. De grafische uitingen en sociale media worden door mij verzorgd en zijn dus ook een prima visitekaartje. Komt bij dat we sinds 1 januari een echte Schoonhoven-app hebben. Samen met nog drie andere ondernemers en een app-bouwer kunnen bewoners en toeristen de app downloaded en zo hun wegwijs vinden in Schoonhoven. De eerste reacties zijn enthousiast en langzaam kunnen we de app gaan uitbreiden. Aan mij de taak om de content te vullen en de app up-to-date te houden.
Met mijn bureau nas grafisch ontwerp gaat het nu dus ook de goede kant op. Meer mensen en bedrijven weten mij te vinden en de eigenares van De Oude Apotheek verwijst ook regelmatig potentiële klanten naar mij door, dus de mond-tot-mondreclame werkt prima. En overal je gezicht late zien op bijeenkomsten, vergaderingen, workshops, e.d. doet de rest. Jezelf verkopen gaat me steeds beter af, ook al is het niet mijn leukste bezigheid. Maar ik pluk er wel de vruchten van, dus we gaan er voor.
Sinds een paar maanden ben ik één van de beheerders van de afdeling Facebook-Waldenström en ben ik dus ook nauwer betrokken bij Hematon. Een nieuwe bijeenkomst aankondigen, een baanbrekend onderzoek over Waldenström kenbaar maken of gewoon even een luisterend oor voor patiënten en/of lotgenoten levert al tevreden mensen op. En als ervaringsdeskundige kan ik me uiteraard goed inleven in de vragen of zorgen van de leden. En als enthousiast Facebooken is het bijhouden een fluitje van een cent.
Zoals u kunt lezen zijn we het nieuwe jaar goed begonnen en hoop ik dat voort te kunnen zetten. En voor ik het vergeet…nog de beste wensen voor 2016!

Eén antwoord op “…En nog de beste wensen!”

 1. hi patrick

  sommige zaken herken ik.
  ik ben vaak moe van het niks doen
  ook een bekende:
  – De gehele dag achter de computer gezeten en om 12.00 uur dus vergeten de pillen te nemen.
  mijn kalender op de laptop geeft een waarschuwingsberichtje.
  – alle stress die dat met zich meebracht, wie zal het zeggen. Me inhouden en rustig doen valt me soms moeilijk, veel te leuk om toneel te spelen! geleerd in de politiek
  – Ik was moe en kortaf en mijn humeur werd alleen maar minder. Toch geen stemmingswisselingen, dan moet je naar de psychiater, kan er ook nog wel bij toch?
  – goed om te horen dat je met Waldenström toch oud kunt worden. Kan ook met kahler die ik heb, mijn vader had ook kahler en werd 87. erfelijk belast? hematoloog: dat weten we niet.
  – goed eten en sporten Ik ben gestopt met roken en alcohol door hart toestanden wel 30 kg afgevallen!
  – Rotterdam ben je er ook geboren? ik wel in delfshaven
  – een paar nuttige tips gekregen Mooi, welke?
  goed, dit is het even voor nu
  gr
  harrie fruyt van hertog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.