Dagje Instagramen

Afgelopen zaterdag ben ik weer eens een dagje gaan Instagramen. Sinds we zijn verhuisd naar Schoonhoven, ben ik niet meer meer mee geweest met de mensen van Instawalk010, de Rotterdamse afdeling van de Instagram-beweging. Eens in de zoveel tijd organiseren zij een Instawalk door een bepaald deel van Rotterdam en lopen we een route en maken onderweg foto’s voor onze Instagram-accounts. Zelf fotografeer ik alleen met de Iphone en zet de foto’s dan via de app op Instagram, maar sommigen nemen ook een gewone camera mee. Alles mag, niks moet, heerlijk! Rotterdam is natuurlijk ook een fotogenieke stad met al zijn bedrijvigheid, architectuur en water.
Deze keer had de organisatie het voor elkaar gekregen dat we in het Nederlands Fotomuseum de nieuwe tentoonstelling ‘Rotterdam in the Picture’ mochten bekijken voor de grote opening, en nog gratis ook! De oproep voor deze Instawalk kreeg zoveel aanmeldingen dat bij 200 mensen een stop op de aanmeldingen kwam. Een tentoonstelling over 175 jaar fotografie in Rotterdam. Een prachtige en zeer uiteenlopende tentoonstelling. Daarbij liep curator Joop de Jong met ons mee om het één en ander toe te lichten. Dat maakte tentoonstelling nog leuker. Weetjes en details werden zo nog eens extra uitgelicht. Na ruim een uur gingen de jassen aan en liepen we via Hotel Rotterdam over de Rijnhavenbrug en werden we in de Fenixloodsen welkom geheten bij de ‘NoWallExpo‘. Een grote loods zonder muren met in de ruimte verschillende kunstwerken. Ruimte genoeg om er omheen te lopen en foto’s te maken van de kunstwerken. Het leverde weer mooie foto’s op. De andere loodsen in de buurt worden ook gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo zitten er restaurants, eettentjes en theaters. Katendrecht is echt booming in Rotterdam. Walhalla en de Fenix Food Factory zijn hier mooie voorbeelden van.
Na de loodsen op Katendrecht een beetje te hebben verkend gingen we over de Rijnhavenbrug weer terug naar Museum Rotterdam waar de tentoonstelling ‘Wat maken we nou?‘ te zien is. Tegenwoordig is ambachtelijk werk weer helemaal terug en in de tentoonstelling laten bijna 200 Rotterdammers zien wat ze doen. Een volle, ietwat rommelige maar hele leuke tentoonstelling. En ook de broodjes en het ambachtelijk bier smaakten prima. Rond 17.00 uur was de Instawalk afgelopen en gingen de meesten weer huiswaarts of namen de ondergaande zon nog even op de foto. Er was een mogelijkheid om de opening van de tentoonstelling ‘Rotterdam in the Picture’ bij te wonen, maar aangezien het een beetje te druk was, heb ik dat maar overgeslagen. Op de terugweg ook nog even een kijkje genomen in de Markthal. Mooi concept met al die kraampjes en een prachtig gebouw natuurlijk, zeker door het plafond met die enorme afbeelding. Op een dag als deze mis ik Rotterdam toch wel. Gelukkig woon ik niet ver weg en is een Instawalk een prima middel om nog eens van de stad te genieten. Mocht ik jullie interesse gewekt hebben, mijn instagram-foto’s vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.